2013.09.24. A turbó csak akkor szemétkedik, ha gyilkolják

Minden kategóriában terjednek a kis turbómotorok, és ugyan sokan félnek tőlük, megfelelő használattal elkerülhető a hibák nagy része. Tény viszont, hogy az ígért fogyasztási értékeket többnyire csak laboratóriumi körülmények között teljesítik.

Tovább a teljes cikkre →2013.09.17. Kezdődik a roncsderbi az utakon

A CIG Pannónia biztosító adatai szerint ősszel tíz százalékkal emelkedik az autóbalesetek száma, de az átlagos kárérték nagyjából változatlan, 290 ezer forintos. A novemberig tartó időszakban balesetek főleg azért történnek, mert sokan nem cserélik le időben a nyári gumikat, nem készülnek fel az őszi esős, hajnalban már fagyos időjárásra.

Tovább a teljes cikkre →2013.09.07. Fúziós energia - Ford Fusion/Mondeo Hybrid-menetpróba

Végre vezettük az új Ford Mondeót, igaz, még csak a Fusion nevű amerikai változatát, és csak a hibridet, de így is ígéretes. Európában még több mint egy évet kell várni rá.

Tovább a teljes cikkre →2013.09.05. Sofőr nélküli autók a sztrádán - Jönnek a maguktól közlekedő Nissanok

Újságírók eddig még nem ülhettek hasonlóban, de mi most veszünk egy nagy levegőt, és beülünk az autópályán is vezető nélkül száguldozó autóba. Indulás előtt még végiggondolom, mi rosszat írhattam az utóbbi időben a Nissanról, de nem jut eszembe semmi olyan súlyú dolog, amiért a gyors és váratlan halálomat kívánhatnák. Azért mégis hátra ülök és gondosan bekötöm magam.

Tovább a teljes cikkre →2013.08.14. Itt a Mercedes kompakt szabadidőjárműve - Alapkivitelben elsőkerék-hajtással

Kifejezetten jól fogadja a piac a Mercedes új, elsőkerék-hajtású kompakt modellcsaládját, roskadoznak az íróasztalok a feldolgozandó megrendelések alatt, az A-osztály minden második vásárlója más márkától csábul át a stuttgartiakhoz.

Ideje volt tehát kihozni a család utolsó előtti tagját: a GLA szabadidőjárművet. Az Audi Q3-nál nagyobb, de a BMW X1-nél valamivel kisebb, mindkettőnél jóval alacsonyabb Mercedes az ellenfelek receptjét követi: viszonylag alacsony üvegfelületeivel inkább hat az A-osztály emelt hasú, szélsőségesen átdolgozott variánsának, mintsem terepre termett járműnek.

Tovább a teljes cikkre →2013.08.14. Megújult a Škoda Yeti - Látványosabb, gazdagon felszereltebb

Ahogy a Volkswagen Tiguan, a Skoda Yeti is kétféle kivitelben kelleti magát mostantól: a Frankfurtban debütáló, felfrissített modell külön on- és offroad arculatban lesz kapható szeptember végétől.

Mindkét modellváltozaton közösek az alapvetően átdolgozott optikai elemek: átdolgozták a motorházfedelet, az első lökhárítót, az aktuális márkaarculathoz igazították a hűtőmaszkot, szögletesre szabták és mélyebbre helyezték a fényszórókat. Megjelenik a kínálatban a LED-es nappali fény, hátul újak az opciósan LED-del szerelt lámpatestek és nagyobb a márkajelzés

Tovább a teljes cikkre →2013.08.06. Kötelezővé tennék a téli gumit

Morenth Péter, a HTA ügyvezető elnöke szerint a gumiabroncsgyártókat tömörítő szervezet erről egyeztetést kezdeményezett a kormánnyal. A szövetség üdvözli a fővárosi önkormányzat rendeletét, miszerint kötelező lesz a budapesti taxik számára a téli gumik használata idén október 15-től, de úgy véli, hogy ezt a teljes autóstársadalomra ki kellene terjeszteni, vagy legalábbis szigorítani kellene az előírásokon.

Tovább a teljes cikkre →2013.08.05. A színük fekete marad, de az anyaguk sokkal "zöldebb" lesz

A közlekedéssel kapcsolatos környezetterhelés problémájára nem csak a járműveket hajtó erőforrások fejlesztésével lehet és kell megadni a válaszokat, hanem szinte az összes alkatrész - köztük a gumiabroncsok - gyártásának és üzemeltetésének hatékonyabbá tételével is. A Continental csoport a gumiabroncsokhoz felhasznált alapanyagok terén lát kitörési lehetőséget.

Tovább a teljes cikkre →2013.08.05. Megújult a Suzuki Swift - Friss színek, modernebb arculat

Újratervezett első lökhárítójáról és hűtőmaszkjáról, valamint LED-es nappali világításáról és tükörházba illesztett irányjelzőjéről (felszereltségfüggő tételek) könnyen felismerhető a harmadik generációs Swift megújult kivitele.

Tovább a teljes cikkre →2013.08.04. Minden várakozást felülmúlnak a Fiesta ST rendelések

A forgalmazás első hat hónapjában közel 10 000 megrendelés érkezett az új Fiesta ST modellre - ez a várt eredmény kétszerese. Az igények kielégítésére a Ford 15%-kal, napi 60 autóra emeli a 182 lóerős Fiesta ST gyártási kapacitását a kölni összeszerelő üzemben. A legtöbb Fiesta ST brit vásárlókhoz került, s utánuk következnek az eladási listán a német és svájci vevők, az autók 45%-át a Fiesta ST különleges Molten Orange és Spirit Blue fényezésével rendelik meg.

Tovább a teljes cikkre →E-Service

Korszerű és kényelmes módja flottája online ügyintézésének.


English


Nextauto.hu © 2012-2013, Minden jog fenntartva.