A Stellantis is nyit a szintetikus üzemanyagok felé

A Stellantis számos belsőégésű motorján elkezdte tesztelni a szintetikus, megújuló energiával előállított e-üzemanyagokat. Ha a teszt sikeres lesz, a lépés segíthet a meglévő európai modellkínálat szén-dioxid-mentesítésében.

Megindultak az autóeladások Európában

Bár az előző évet meghatározó félvezetőalkatrész-hiány miatt meglehetősen alacsony volt a bázis, az idei január-február kiemelkedő eredményeket hozott több autómárkánál is. Az abszolút győztes az Alfa Romeo volt 127%-os növekedéssel, de a Tesla is több mint kétszerannyi autót adott el, mint 2022 elején.

Megszűnhetnek a Skoda kisebb modelljei az Euro 7-es norma miatt

A Skoda kénytelen lenne bezárni egy gyárat és több modell is megszűnne, ha az Európai Unió az Euro 7-es kibocsátási normát a jelenlegi formájában vezetné be - mondta a Skoda igazgatótanácsának egyik tagja. A régiós országok vezetői is aggódnak.

Megakadt a belsőégésű motorok kitiltásának folyamata

Németország és Olaszország azzal fenyegetőzik, hogy megakadályozza az új, belsőégésű motorral hajtott autókra vonatkozó európai uniós tilalom végleges elfogadását, mert nem kaptak javaslatot a szintetikus üzemanyagok használatára vonatkozóan. Az erről szóló uniós szavazást először pár nappal, majd határozatlan időre elhalasztották.

Széchenyi Terv Plusz

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.