Miért érdemes most céges autót lízingelni?

A tartós bérlet vagy más néven operatív lízing a vállalkozások számára eddig is egy jó lehetőség volt a céges autóvásárlás alternatívájaként, az utóbbi hónapokban erősen megváltozott gazdasági környezet azonban egyre vonzóbbá teszi ezt a konstrukciót.

Újabb márka lép ki az ACEA szövetségből

A Volvo kilép az ACEA-ból az elektromos átállással kapcsolatos ellentétes nézetek miatt. Az autógyártó szerint fenntarthatósági stratégiája nem egyezik a lobbicsoport álláspontjával. A  Volvo Car Corporation célja, hogy 2030-ra kizárólag elektromos meghajtású legyen.

Cégautóadó Kisokos

Cégautóadót kell fizetni azok után a személygépkocsik után, amelyek nem magánszemély tulajdonában állnak, vagy magánszemély tulajdonában állnak, de a személygépkocsik után költséget, értékcsökkenési leírást számolnak el. Az adó mértéke azonban a környezetvédelmi besorolás alapján eltér, sőt, akár nulla is lehet.

Hat új európai akkumulátorgyárat épít a Volkswagen

A Volkswagen tovább folytatja e-mobilitási stratégiáját: akkumulátoros offenzívájának elindítása érdekében, Olaf Scholz német kancellár jelenlétében megtették az első cellagyár alapkőletételét Salzgitterben. A gyártás 2025-ben indul, a globális akkumulátor-üzletágért az újonnan létrehozott “PowerCo” vállalat felel.

Múzeumba kerül az első új formátumú rendszám

 A táblát Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, a Clark Ádám téri 0 kilométerkőnél tartott sajtótájékoztatón adta át Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárának.

Megérkezett a rendelet az üzemanyag árakról

A Magyar Kormány üzemanyag árazásra vonatkozó rendeletében előírtak alapján és az ellátásbiztonság növelése érdekében töltőállomásokon a következő változások léptek életbe 2022. június 24. 0:00 órától, amelyek az üzemanyagkártyás tankolásokra is vonatkoznak

Széchenyi Terv Plusz