20 év nagy idő – akár a pénzügyi, autófinanszírozást végző piac szereplőit, akár magát az autóipart nézzük! Mindkét területen komoly felfutások, sikerek és váratlan mélybezuhanások, stratégiai, szabályozási és fogyasztói igényváltozásokkal tarkított évtizedek vannak a piac szereplői mögött.

A Next Auto ebben az időszakban tudta teljesen új, hazai lábakon álló vállalkozásként meghatározó flottakezelő partnerré kinőni magát, és vezető szereplővé válni a szegmens tisztán magyar szolgáltatói között, egyben TOP10-es méretűvé nőni a nemzetközi piaci szereplők mezőnyét is nézve.

„Folyamatosan bővülő, márkafüggetlen flottánkkal mindig igyekszünk olyan alternatívákat kínálni ügyfeleinknek, amely az üzleti hatékonyságukat javítja, egyben stabilan mozgásban tartja a működésüket, és jól képviseli az értékeiket.” – osztja meg velünk a siker okaival kapcsolatos gondolatait Boros Gábor, a Next Autó vezetője.

Kevesen tudják, de a Next Auto a Petrányi Csoport tulajdoni körébe tartozó vállalkozás, ezzel az egyik legnagyobb hazai autópiaci szereplő szolgáltatási portfoliójának a sikeres része. Petrányi Zoltán, a 2022-es „BÉT50 Sikeres hazai vállalkozás” közé beválasztott Petrányi Autó tulajdonosa elmondta: a cégcsoport közös értékei évtizedek óta iránytűként segítik a fejlődést:

„Bár egy technológiai, műszaki fókuszú iparágban dolgozunk, nálunk mindig is az emberi értékek vannak központban. A Next Autó működését is a személyes hangvétel, a stabil és hiteles csapat tette sikeressé, mindez ugyanakkor az üzleti szegmensben nélkülözhetetlen profizmussal és megbízhatósággal kombinálva hozta azokat az eredményeket, melyekre évről évre büszkébbek lehetünk.

Ez olyan, területükön élen járó vállalatok számára is meggyőző kombináció, mint a Dreher Sörgyárak Zrt., a Criterion Készpénzlogisztikai Kft., vagy az Auchan Magyarország Kft."

What’s Next – azaz, mik lesznek a következő lépések? 

Boros Gábor a következő időszak terveiről elmondta: 

„Az iparág kihívásai ellenére azon vagyunk, hogy portfoliónk sokrétűsége ne csökkenjen – és egyben az elhúzódó újautó beszerzések se jelentsenek elakadást üzleti partnereink számára. Nyitunk a piac kis-középvállalkozói köre felé, és kishaszongépjárműveket a megszokottnál rövidebb időre szóló konstrukcióban is elérhetővé tesszük."

"Nem akarunk ugyanakkor visszavenni a minket megkülönböztető értékeinkből – telefonos ügyfélszolgálatunk hozzáértő támogatása továbbra is a hét minden napján, 0-24 órában elérhető partnereinknek. Rugalmasságunk, egyben stabil alapjaink pedig a korábbi nehéz gazdasági időszakokhoz hasonlóan tovább növelhetik a bizalmat irányunkba a flottamanagement felé nyitó KKV-k és vállalatok számára”.

"Elköteleztük továbbá magunkat a flottánk zöldítése felé, ami olyan, ezen a téren élen járú új márkákat is hozhat a flottába, mint a hazai piacon most megjelenő MG vagy az elektromos autózás egyik élharcosa, a Nissan. Haszongépjárművek tekintetében pedig hamarosan érkezik az új, teljesen elektromos Ford Transit, mely elkezdi írni a kisáruszállítás elektromos perspektíváit is.”

A cég kezelt autóit egymás mellé állítva a sor már szinte átérne Budapesten - még szerencse, hogy a partnerek autóigényei nem sok sorban állásra adnak lehetőséget. A Next Auto saját és a kínált szolgáltatások határait tovább feszegetve további közös sikereket szeretne mozgásba hozni - zárja gondolatait Gábor és Zoltán.

Széchenyi Terv Plusz

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.