Miből áll a lízingdíj?

Egy vagy több új autó beszerzésénél minden vállalkozásnak - és akár egyéni vállalkozónak - érdemes alaposan átgondolnia, hogy melyik konstrukció az ideális a cég pénzügyei szempontjából.

A lízingszerződések típusai, jellemzői

A lízing fogalma gyakorlatilag egy bérbeadási szolgáltatást takar, aminek azonban a hagyományos megoldással szemben nem kettő, hanem három szereplője van. Cikkünkben a zárt végű, a nyílt végű és az operatív lízing különbségeit vizsgáljuk meg.

Miért válasszuk az operatív lízinget?

Az operatív lízing leveszi az autóvásárlással kapcsolatos anyagi és ügyintézési terheket a cég válláról, ráadásul az adóvisszatérítések és a költségek elszámolhatósága által olcsóbbá is válik a céges jármű üzemeltetése.

Miért érdemes most céges autót lízingelni?

A tartós bérlet vagy más néven operatív lízing a vállalkozások számára eddig is egy jó lehetőség volt a céges autóvásárlás alternatívájaként, az utóbbi hónapokban erősen megváltozott gazdasági környezet azonban egyre vonzóbbá teszi ezt a konstrukciót.

Cégautóadó Kisokos

Cégautóadót kell fizetni azok után a személygépkocsik után, amelyek nem magánszemély tulajdonában állnak, vagy magánszemély tulajdonában állnak, de a személygépkocsik után költséget, értékcsökkenési leírást számolnak el. Az adó mértéke azonban a környezetvédelmi besorolás alapján eltér, sőt, akár nulla is lehet.

Széchenyi Terv Plusz